12 Ekim 2015

KAHRAWOMEN’lar


Yazıya başlamadan önce okuyan herkesin #KızGibi kelimesinin kendi hazinesinde ne anlama geldiğini düşünmesini istiyorum.
P&G markasının Orkid sponsorluğunda başlattığı  #KızGibi kampanyasından kısaca bahsetmek istiyorum. Kampanya kapsamında kızların ‘kız gibi’ kelimesiyle ergenlik döneminde yitirilen özgüvenlerine dikkat çekmek için başlatılmış, çok büyük etki sağlamıştır.
Şimdi bizde düşünelim kız gibi kelimesi neden ve ne zaman bir şeyi kötü yapmak anlamına gelmeye başladığını. Buna sebep olabilecek nedenleri araştırdığımda ise karşıma çıkan sonuç  ailenin ve çevrenin tutumları olduğunu gördüm. Yani, yine biz neden oluyoruz böyle bir algının oluşmasına. Şöyle de bir gerçek var ki Kız gibi yapmak sözüyle bir çok kızı yaralayıp, onları sınırlandırıyoruz. Hatta özgüvenlerini yitiriyoruz. Birçok kız bu sebeplerden dolayı da bilime ve spora olan ilgisini ve yeteneğinin farkında ol-a-madan yaşamını sürdürüyor.
Size farklı bir bakış açısıyla sormak istiyorum; Neden masallarda kızları hep erkekler kurtarır? Bunu etraflıca düşündüğümde kadın hep korunma güdüsüyle büyüyüp, yaşıyor. Oysa özgürce, limitleri olmadan yaşayıp inanılmaz dereceler elde eden hemcinslerimiz var. Ayrıca  Kaç yaşında olursanız olun içinizdeki çocuğa sarılmayı unutmayın.
Nil Karaibrahimgil’in TEDx konuşmasında “Hayatta şu an ne yapıyorsanız bir kadında aldığınız emanet sayesinde yapıyorsunuz “ demişti . Kadınlardan gelen bir nehir içinde akıp gidiyoruz. Peki kaçımız bu emanetin farkındayız. Kaçımız bu emaneti gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak için çabalıyoruz?
O zaman gelin emanetimizin farkında olalım. Donanımlı, ne yapmak istediğini bilen, kendinden emin ve ayakları yere basan Kız’lar olalım. İşte o zaman bir iş mükemmel yapıldığında Kız Gibi kelimesi kullanılsın. Bunun haklı gururunu hep birlikte yaşayalım.
Umarım sizde çevrenizdekilerin kelime haznesinde  küçük görünse de etkisi büyük dokunuşlara sebep olursunuz .  Çünkü ağzımızdan çıkan kelimeler dünyamızı var eder. Dünyamızı pozitif kelimelerle donatalım. Mükemmellik sınırlarını zorlayalım. Hatta çocuk da yapın kariyerde.
Sizde #KızGibi hastagini paylaşarak kampanyaya destek verebilirsiniz.!
İzlemenizi tavsiye ederim;



Hep birlikte o zamaan :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder