21 Ocak 2016

#21Dakika

Kitaplarla tanışmamız çok küçük yaşlarda başlıyor. Okumaya hep büyük hevesler, hayallerle başlangıç yapıyoruz. Sonrasında bu heyecanlı kitap okuma sürecimizin yerine ders kitapları, sınavlara hazırlık kitapları yerini alıyor. Kendimizle vakit geçirdiğimiz bu kıymetli vakitler, hayatın standart sistemi nedeniyle çok lüks haline geliyor. Sonrasında ise kitap okumak insanlara farklı geliyor(!) Hayır, tabii ki böyle değil diyor olabilirsiniz. Fakat yapılan araştırmalara göre Avrupa ülkelerinde yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece yüzde 0,01. Böyle düşünmüyorsanız çok şanslı bir kesimdesiniz demektir J



Peki neden kitap okumuyoruz? Kitap okumadığımız bu 24 saatlik zaman dilimimiz de altı saati televizyona, üç saati ise internete kalan kısmıda bilumum çok gerekli işlere harcıyormuşuz.
Düşün Taşın Derneği, Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik üzerine projeler gerçekleştiren bir gençlik oluşumudur. Dernek kitap ve okuma alanında ülkemizde bir farkındalık oluşturmayı ve okuma sevgisi ve bilinci için etkinlikler düzenlemektedir. Derneğin kurucusu Selim Çavuş Bey ve ekibi büyük emek sarf ederek “Günde #21Dakika Kitap Okumaya Var Mısınız? “projesini bugün tüm Türkiye’de başlattılar.
Sizde 21 dakikanızı ayırarak hem hayatınıza hem de bu projeye destek olmak istemez misiniz?
NOT: Detaylarını üstadlar yazmış, bize de paylaşmak düşer. Keyifli okumalar!

Merve GÜLTEPE
Adres : http://dusuntasin.org.tr/

Kitap okumaya zaman ayıramıyorum diyenler,
Okuyorum ama sıkılıyorum diyenler,
Müjde kitap okumanın formülünü bulduk.
Bir gününüzü minimum 3’e bölerek hiç sıkılmadan, zaman ayırma derdi olmadan günde 21 dakika kitap okumaya ne dersiniz?
Sabah kahvaltınızı yaptınız çayınızı, kahvenizi yudumlarken kitabınızı açın ve sadece 7 dakika okuyun.
Öğlen iştesiniz yemeğinizi yediniz rahatlamış bir şekilde yanınızdan hiç ayırmadığınız kitabınızı açın ve sadece 7 dakika okuyun.
Akşam evinize geldiniz aileniz ile birlikte akşam yemeğinizi yediniz kahvelerinizi yudumlarken sadece 7 dakika kitabınızı okuyun.
Kitap okumak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Günde 21 dakika kitap okursanız bu minimum 20 sayfa demektir. Günde 20 sayfa kitap okuyan bir okuyucu haftada 140 sayfa kitap okur.
Ülkemizdeki ortalama bir kitap sayfa sayısı 200 ile 350 arasında olduğu düşünüldüğünde ayda ortalama 2-3 kitap okuyabiliriz.
Unutmayın kitaplarımızı yanımızdan ayırmadığımız her an bizim kitap okumamız için bir fırsattır.
Günde #21Dakika Kitap Okumaya Ne Dersiniz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder